CE ESTE SPEAKERS CLUB?

Shares

Raspunsul, in 8 Mini-Interviuri cu …

speakers clubSPEAKERS CLUB, locul de transformare de la vorbitor temator, la vorbitor temerar si inspirational!

Creierul uman este un mecanism extraordinar, care incepe sa functioneze decand ne nastem si nu se opreste niciodata pana in momentul in care… ne ridicam sa vorbim in fata unui public.

SPEAKERS CLUB este o comunitate dedicata dezvoltarii abilitatii de a prezenta in fata unui public, locul unde participantii invata sa devina vorbitori mai buni, prin practica.Asa cum unele persoane merg la sala de mai multe ori pe saptamana pentru a antrena muschii corpului, tot asa, cei care isi doresc sa isi dezvolte abilitatea de a prezenta participa la SPEAKERS CLUB.

paulInitiativa ii apartine lui Paul Ardeleanu, care a fondat SPEAKERS CLUB in luna August 2014.
Paul este speaker, trainer si presentations coach la Coaching4you, una din cele mai active firme de coaching si training din Romania. In prezent, Paul este coach pentru unul din cei mai apreciati speakeri profesionisti din Romania, Lorand Soares Szasz.

La mai putin de 6 luni de la infiintare, SPEAKERS CLUB a devenit o comunitate cu peste 30 de membri activi care tin discursuri pregatite, in urma carora primesc feed-back atat din partea publicului, cat si din partea facilitatorului de grupa.

In prezent exista 3 grupe de practica in cadrul SPEAKERS CLUB, 2 in Bucuresti (Connect si Premier) si una la Iasi (Evolution), viziunea businessului fiind una de a extinde programele de educatie in public speaking la nivel European, viziune pe care Paul Ardeleanu a ales sa o transforme in realitate cu ajutorul Elizei Nitescu, Managing Partner SPEAKERS CLUB.

Practica se realizeaza folosind manuale cu tehnici de public speaking, primul modul din seria de 3 manuale fiind deja lansat: este vorba despre MODULUL START, care contine 10 proiecte si zeci de tehnici de public speaking pe care cursantii le pot utiliza la constructia de prezentari cu impact.

Focusul in acest business este transformarea rapida si durabila a membrilor clubului, din vorbitori care se afla la inceput de cariera in public speaking in vorbitori profesionisti, asa incat cel mai bine despre ce inseamna experienta SPEAKERS CLUB si calatoria de la vorbitor incepator la vorbitor inspirational, pot relata chiar membrii cei mai dedicati clubului.

CATALIN POPA, actor, lider Grupa Premier

Reporter: Daca ar fi ca in cateva cuvinte sa redai notiunea de vorbitor inspirational, cum ar suna aceasta?

Catalin Popa: Un vorbitor inspirational nu este cel care te invata cum sa zbori, ci cel care iti va pregati, cu dragoste si grija, aripile, pentru cel mai frumos, mai neinfricat si mai inalt zbor al tau.

Reporter: Care sunt trairile pe scena, cum ai descrie diferenta dintre a fi spectactor si cea de a fi vorbitor in fata unui public?

Catalin Popa: Cel mai rapid mod de a deveni speaker este sa fii speaker. Exercitiu! Exercitiu!Exercitiu! Poti invata multe lucruri si urmarind din sala, dar nu se compara cu experienta de a fi pe scena. Pe mine emotiile ma ajuta sa transmit mai bine mesajul, sa ajung la inimile oamenilor.

OVIDIU NITISOR, consultant de vanzari, lider Grupa Evolution

Reporter: Te ajuta public speakingul in viata ta profesionala? Daca da, in ce masura si cu ce rezultate?

Ovidiu Nitisor: Ma regasesc in situatii in care pana acum eram timid, iar acum am deplin control si siguranta. Este absolut incredibil! Sa nu uitam ca un speaker este in primul rand un lider, iar impactul acestui rol pe care il jucam de fiecare data cand suntem pe scena, asupra vietii profesionale, este de necontestat!

Reporter: Consideri ca lumea are nevoie de vorbitori buni? Si daca da, de ce?

Ovidiu Nitisor: Cred cu tarie ca un speaker este un lider. Lumea are nevoie de lideri si mai ales de lideri buni! Un vorbitor in public bun, care reuseste sa inspire, sa motiveze si sa convinga astfel incat publicul sa actioneze, poate schimba mentalitati si poate crea noi orizonturi catre o lume mai buna, mai implicata si mai dispusa la un efort comun spre autodezvoltare si autoeducare!

ANDY MANOLE, trainer citire rapida, antreprenor si speaker in devenire

Reporter: Povesteste-ne despre inceputul acestei aventuri, cum a ajuns vorbitul in public sa faca parte din viata ta? Ce te-a motivat sa alegi o astfel de experienta in cadrul SPEAKERS CLUB?

Andy Manole: Copil si apoi adolescent fiind, ascultam foarte mult teatru radiofonic, placi de pickup, povesti lecturate de mari actori. Pe cat posibil, urmaream toate acestea fie in sali de spectacole, fie la TV. Eram fascinat de lumea teatrului. Ascultam comicii nostrii de valoare si puteam spune piese de teatru si povesti pe de rost. Imi placea adesea sa visez, sa inchid ochii si sa ma imaginez pe scena. Dar brusc visul se spulbera si ma trezeam. Nu reuseam sa vad mai mult decat acesta prima imagine.
Timpul a trecut si am devenit adult cu familie, cu o cariera efervescenta. Desi eram realizat pe toate planurile, am spus ca vreau mai mult de la viata. si a inceput perioada de cautari si studiu. Am inceput sa ascult speaker buni, dintr-o intamplare primul care mi-a picat a fost Tony Robbins cu Get the Edge, un program de 7 CD-uri. Iar in 2010 am participat la un atelier la care iti dezvolti abilitatile antreprenoriale. Lucrul asta mi-a schimbat viata si cursul carierei. Incet, incet cu pasi mici dar siguri ma apropiam de cariera de trainer si speaker. Ca si pofta care vine mancand am inceput sa merg la traininguri, conferinte, workshopuri. La inceput sa ascult, sa asimilez informatiile. Apoi m-am surprins mergand din ce in ce mai des pentru a studia arta livrarii discursului. Am urmat cursuri de specialitate si mai doresc sa fac acest lucru. De ceva timp am cunoscut gasca faina de la SPEAKERS CLUB,care face antrenarea vocii si muschiul vorbirii in public. Cu fiecare prezentare ma apropii mai mult de ideea mea de ce inseamna un speaker profesionist. Progresul este imens. Poti vedea alti oameni care fac acelasi lucru. Tin speech-uri, primesc feedback-uri scrise de la fiecare participant. Pe tine, draga cititorule, ce te tine sa faci acest pas? Este ca si invatarea artelor martiale. Este genial sa vezi filme, sa citesti carti, articole dar daca nu faci antrenament regulat nu poti avea rezultate.
Este o senzatie speciala sa te poti juca, dialoga, interactiona cu publicul. Este o mare de ochi care voluntar sau involuntar traieste cu tine fiecare moment.
Arta asta a vorbitului in public consta intr-o interpretare pe masura, mult antrenament si inspiratie.

«Nimic nu se invata mai bine decat practicand!»

MIHAELA MATHE, manager firma comunicatii

Reporter : Povesteste-ne despre inceputul acestei aventuri, cum a ajuns vorbitul in public sa faca parte din viata ta? Ce te-a motivat sa alegi o astfel de experienta?

Mihaela Mathe: Incep prin a va spune un secret: vorbitul in public face parte din viata mea odata ce am descoperit SPEAKERS CLUB. Experienta profesionala si cea personala de pana acum nu m-au adus in fata unui astfel de eveniment – sa vorbesc in public. Totul a inceput ca o simpla curiozitate, care s-a transformat acum intr-un challenge si care intr-adevar este o reala experienta.
Am aflat de acest proiect – SPEAKERS CLUB, in cadrul unui workshop coordonat de Paul Ardeleanu si pentru ca imi place sa vorbesc si nu numai, am facut primul pas de a participa in calitate de spectator, la un eveniment in cadrul clubului.
Intamplarea a facut sa fiu prezenta la editia aniversara, cea cu numarul 10. Si 10 a fost numarul meu norocos. Mi-a placut ce am vazut, mi-a placut atmosfera si mai ales am inteles ca am multe de impartasit, cat si multe de invatat de la niste oameni extraordinari.

Reporter : Cui crezi ca se adreseaza SPEAKERS CLUB?

Mihaela Mathe: SPEAKERS CLUB este al nostru, este deschis tututor care vor sa incerce fie si macar o data experienta de vorbit in public, este al celor care vor sa isi invinga timiditatea si sa capete incredere in ei, este al celor care au nevoie la nivel profesional sa fie buni comunicatori, al celor care vor sa se remarce, este al celor care au placere de a vorbi in public si au lucruri de transmis, este al celor care vor sa devina mai puternici personal.

OANA STOICIU, Fondatoarea www.daruldeluni.ro, idei gratis pentru cadouri pretioase si autoarea unei carti in curs de aparitie: „Cele mai Scumpe lucruri sunt GRATIS”

Reporter: O perioada ai facut parte din comunitatea SPEAKERS CLUB, in calitate de spectator care oferea feed-back. Ce te-a determinat sa iti doresti sa urci pe scena, care a fost declicul?

Oana Stoiciu: Teama care mi se instala incet si faptul ca tremuram au fost semnalele ca decizia rapida este absolut necesara. Iar cand exista o hotarare luata, nu mai exista ezitare si noi oportunitati se ivesc la orizont.

Reporter: Care sunt trairile pe scena, cum ai descrie diferenta dintre a fi spectactor si cea de a fi vorbitor in fata unui public?

Oan Stoiciu: Cand sunt in public am emotii pentru cei ce prezinta si imi doresc atat de mult ca ei sa reuseasca, incat chiar nu ma mai pot gandi la emotiile mele si la faptul ca urmez si eu pe scena.Apoi, pe scena, cand vad chipurile care zambesc, mainile care isi noteaza si apoi prind o sclipire in ochii cuiva, se intampla ceva cu mine, simt din tot sufletul ca sunt exact in locul si in timpul unde vreau sa fiu. Nu am fost tot timpul prezenta in viata mea, am fost furata de zgomotul orasului si de idei preconcepute despre cum trebuie traita viata, insa la SPEAKERS CLUB nu mai exista zgomot de fond, suntem toti acolo cu acelasi scop: sa reusim! Dar nu oricum. Sa reusim ajutandu-i pe ceilalti sa reuseasca si ei!

CATALINA VASILESCU, scriitor la Minimalism in Romania

Reporter: De ce ai ales SPEAKERS CLUB?

Catalina Vasilescu: Am ales SPEAKERS CLUBpentru ca m-am simtit imediat bine in comunitate alaturi de oamenii prezenti in sala. Am retineri in a vorbi in public, dar vazandu-i pe care practica in cadrul intalnirilor mi-am dat seama ce bine completeaza aceasta activitate scrisul si bloggingul. Am realizat ca este o forma foarte buna de exprimare si de a aduce mesajul personal intr-o forma cat mai folositoare publicului.

Reporter: Ce te-a motivat sa vii intr-un program de public speaking?

Catalina Vasilescu:Eu chiar eram hotarataca nu e ceva potrivit pentru mine, dar il urmaream pe Paul Ardeleanu, iaracest lucru m-a adus aici. Iar drumul de la spectator la vorbitor se pare ca e foarte scurt la SPEAKERS CLUB.

ANDREEA MIHALCEA, fondatorul totuldespreraw.ro (comunitate dedicata unui stil de viata sanatos si echilibrat), autorul unei carti in curs de aparitie, numita: CLARITY. How to Share Your Message With Purpose, Power & Passion

Reporter: O perioada ai facut parte din comunitatea SPEAKERS CLUB, in calitate de spectator care oferea feed-back. Ce te-a determinat sa iti doresti sa urci pe scena, care a fost declicul?

Andreea Mihalcea: Chiar de la prima participare ca si spectator am decis saurc pe scena. M-a uimit numarul impresionant de lectii pe care le-am invatat doar facand parte din public. Cu siguranta am devenit un speaker mai bun chiar in acea seara. Deci, practice, decizia de a urca pe scena SPEAKERS CLUB n-a mai fost o decizie, ci o cotinuare fireasca.

Reporter: Ce inseamna pentru tine experienta si comunitatea SPEAKERS CLUB?

Andreea Mihalcea: Inspiratie, informatie si bucurie. In orice ordine. E o comunitate de oameni senzationali, care ma incarca cu energie la fiecare intalnire. Am ales Speakers Club 100% intuitiv si ar trebui sa-i dau un premiu intuitiei mele. Ma transforma si simt cum imi accelereaza procesul de dezvoltare personala si profesionala.

RAZVAN STANCU, National Sales Manager la BioLogistic& Antreprenor la Prajiturile Ancutei

Reporter: Cum a ajuns vorbitul in public sa faca parte din viata ta? Ce te-a motivat sa alegi o astfel de experienta?

Razvan Stancu: In munca mea, ca om de vanzari, eram obisnuit cu intalniri de maxim 3-4 persoane. In urma cu cativa ani, compania la care lucram a fost cumparata de un grup international. De atunci au abundat sedintele cu paticipare extinsa, cu sefii de departamente romani sau straini si de fiecare data lasam o impresie slaba, desi aveam cele mai bune rezultate (fusesem OMUL ANULUI de doua ori pana atunci). Cu timpul, relatia profesionala s-a deteriorat si am ajuns sa imi schimb locul de munca.

Reporter: Care sunt trairile pe scena, cum ai descrie diferenta dintre a fi spectactor si cea de a fi vorbitor in fata unui public?

Razvan Stancu: La inceput imi era teama si sa dau feed-back deoarece nu consideram ca eu as fi omul potrivit sa ii apreciez pe altii. La intrebarea “cine vrea sa dea feed-back?”, eram sub masa la propriu si imi spuneam “Doamne, sa nu ma puna pe mine!”.
Intre a fi spectator si a fi pe scena e aceeasi diferenta ca intre a privi la televizor un film de razboi si a fi in mijlocul luptei cand iti zboara gloantele pe langa ureche. Ratiunea ia sfarsit si intra in scena ceea ce ai pregatit pentru acel moment. Se usuca gatul, ai un gol in stomac, transpiratie, tremurat de voce si o avalansa de griji: daca ma fac de ras? Ce vor spune? Oare cum arat? Daca ma incurc?

Reporter: Te ajuta public speakingul in viata ta profesionala? Daca da, in ce masura si cu ce rezultate?

Razvan Stancu: Desigur. Sunt mult mai degajat in intalnirile de 2-4 persoane, iar de la ascultator pasiv, am devenit vorbitor activ. Acum negociez ferm si stapanesc onorabil o prezentare in fata a 20-30 pesoane. Intr-un singur an mi-am dublat numarul de conexiuni dobandite in toata viata, sunt mult mai persuasiv si mai influent in mediul in care imi desfasor activitatea.

Reporter: Ce inseamna pentru tine experienta si comunitatea SPEAKERS CLUB?

Razvan Stancu: Am cunoscut foarte multi oameni extraordinari, de toate varstele si din toate domeniile; am stabilit parteneriate si am legat prietenii. Pot sa spun ca in fiecare secunda pot suna pe cineva care sa ma ajute in orice problema: de la marketing, pana la contabilitate sau imobiliare, de la producator demobila,pana la cabinet stomatologic sau pshihologic… Conexiunile inseamna bani – e foarte adevarat !

Reporter: Daca ar fi ca in cateva cuvinte sa redai notiunea de vorbitor inspirational, cum ar suna aceasta?

Razvan Stancu: Un vorbitor inspirational te determina ca incepand chiar de a doua a zi sa faci ceva intr-o directie! Este acela care te face sa constientizezi ca in interiorul tau se afla un diamant si te determina imediat sa il scoti la lumina, sa il cureti si sa il faci sa straluceasca.

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: