"Know thyself” – Cunoaste-te pe tine insuti! Evalueaza-ti GRATUIT profilul comportamental si auto-evalueaza-te

Shares

Know thyself! Cunoaste-te pe tine insuti!

… scriau vechii greci deasupra intrarii in “Templul lui Apollo” din Delphi, denumit de antici si “Oracolul din Delphi”.

Veacuri de-a randul, oamenii au crezut ca Oracolul era cel care le cunostea viitorul si se duceau la el ca sa afle cine sunt si ce ii asteapta. Nu si-au dat seama ca marele secret al Oracolului era scris inca de la intrarea in templu, simplu si clar pentru fiecare muritor: “cunoaste-te pe tine insuti…”… “si vei cunoaste viitorul” s-ar fi auzit ecoul, daca oamenii nu si-ar fi astupat ochii, urechile si inima.

Pe multe carari si in diverse moduri, vechii intelepti ne spun din trecut mereu acelasi lucru.

Imi amintesc cu mare drag o povestire pe care cred ca am citit-o pe un site (nu mai stiu care..):

Era de multa vreme, pe cand un batran intelept urca zilnic muntele pana la o cetate strajuita cu mare ravna de o mana de soldati. Si de fiecare data cand ajungea la portile ei, dar de fiecare data, acelasi strajer tepos si intepat ii taia calea batranului si il intreba rastit:

– Cine esti?! Unde mergi si ce cauti acolo?!

Si de fiecare data, batranul ii raspundea incet si obosit dupa atata urcus si cazna.

Pana intr-o zi cand,  batranul intelept indrazni sa intre in vorba cu strajerul cetatii si sa il intrebe:

–    Bunule soldat, ma vezi ca vin aici de atata vreme si iti raspund in fiecare zi. Da-mi, rogu-te, voie sa te intreb si eu un singur lucru: Cu cat te plateste stapanul tau ca sa faci de straja la poarta asta?

Soldatul, mirat de o astfel de intrebare, ii raspunse destul de incet, ca sa nu il auda celalalt soldat, care facea de straja deasupra lor pe metereze, zicand: “25 de bani pe zi, batrane. Da’ de ce ma-ntrebi?”

– Pai, uite, zice batranul, eu te-as plati in plus de zece ori pe atat daca vrei sa lucrezi pentru mine.

– Hmmm… Si ce-ar trebui sa fac pentru asta? – Il intreba din nou strajerul, plin de mirare si de neincredere.

– N-ar trebui sa faci nimic altceva decat ce faci acum, ii raspunse batranul intelept. Sa ma opresti in fiecare zi si sa-mi pui aceleasi trei intrebari pe care mi le pui acum: 

Cine sunt?

Unde merg?

si

Ce caut acolo?

… pentru ca vreau sa-mi amintesc raspunsurile in fiecare zi, bunule strajer.”

Este una din povestile care m-au facut sa inteleg ca, inainte de a cunoaste lumea si pe cei din jurul meu, am a cunoaste mai intai CINE SUNT EU!

Acum, dupa ceva timp de la inceperea calatoriei mele de auto-cunoastere, stiu in plus ca ea ma poate ajuta sa-mi transform realitatea din Oglinda in Ferestre si sa construiesc in lumea exterioara ceea ce stiu si simt in lumea interioara.

Pentru ca ai avut suficienta rabdare ca sa ajungi pana aici, o sa incep acum sa-ti ofer un instrument de cunoastere rapida a oamenilor si a ta proprie, pe care l-ai putea gasi mai greu la profesionistii in dezvoltare personala, pentru simplu motiv ca e gratis. Eu lucrez cu acest instrument de mai mult de trei ani, iar clientii mei sunt de fiecare data incantati de faptul ca descopera cum sunt ei de fapt, ce anume au de facut cu propria persoana, dar si ce au de facut in relatiile lor cu ceilalti: prieteni, sefi, colegi sau, pur si simplu, cu clientii lor si multe altele.

Pentru ca nu toata lumea stie ce este un profil DISC, o sa spun doar atat: DISC este un acronim care poate avea multiple interpretari, dar care se refera in esenta la acelasi continut. In intelegerea raportului pe care il vei primi, el reprezinta acronimul de la:

D –  Decisive = Decisivitatea = preferinta ta pentru rezolvarea problemelor si obtinerea rezultatelor

I – Interactive = Interactivitate = preferinta ta pentru interactiunea cu altii si de a-ti arata emotia

S – Stability = Stabilitatea = preferinta ta pentru ritm, persistenta si calm

C – Cautious = Circumspectia (precautia) = preferinta ta pentru proceduri, standarde si protocoale

Teoria personalitatii DISC a fost enuntata si fundamentata pentru prima data in 1928 de catre dr. William Marston, psiholog, si a avut de atunci o dezvoltare continua prin aplicatiile care se dezvolta si ele continuu. Evaluarea DISC a personalitatii se face prin diferite instrumente si rapoarte, care sunt larg utilizate in intreaga lume, atat de catre companii, cat si de indivizi. Aceasta evaluare iti descrie profilul tau comportamental, ca rezultat al raspunsurilor pe care le dai la o suita bine aleasa de intrebari.

Ce este deosebit la raportul “Innermetrix” pe care o sa-l accesezi GRATUIT (marturisesc ca am vazut mai multe rapoarte DISC insa nici unul nu permitea atat de simplu si de pragmatic identificarea autenticitatii si a surselor personale de stres), nu e faptul ca iti arata cum esti, pentru ca s-ar putea sa stii deja asta.

Interesant e faptul ca din aceasta varianta de raport DISC intelegi simplu si la obiect ce ai de facut practic si imediat ca sa duci o viata si mai autentica si plina de semnificatie.

Pe langa raportul DISC pe care il vei primi (“Innermetrix DISC Index”), de la acest link vei mai primi automat inca un raport personal important: VALUES (“Innermetrix VALUES Index”), care iti va arata care sunt valorile care te motiveaza pe tine sa actionezi (pentru ce te scoli dimineata din pat). Nu m-ar mira sa ai niste surprize si aici! 🙂

Cele doua rapoarte au o baza stiintifica solida, atat prin modelul de chestionar folosit, care a fost alcatuit de specialisti si este specific conceptului DISC, cat si prin marimea esantionului celor care l-au completat pana acum, care e mai mult decat reprezentativ (milioane de oameni de pe toate continentele)

Nu o sa mai intind povestea si o sa-ti dau link-ul de care vorbesc, dar INAINTE de a intra pe el, te rog sa mai iei aminte la cateva lucruri tehnice care ti-ar putea fi de folos:

–         Chestionarul la care urmeaza sa raspunzi cat mai sincer  este in engleza si cuprinde 28 de intrebari (parca). Recomandarea mea este sa ai deschis in paralel Google Translate, ca sa afli rapid traducerea unor termeni care ar putea fi mai … nuantati!

–        Pentru completarea chestionarului ai nevoie cam de 25 minute si te rog sa nu te opresti o data ce ai inceput, pentru ca altfel, dupa o pauza, sesiunea poate da eroare, iar link-ul va ramane blocat pentru adresa de email cu care ai facut sign-up.

–        Rezultatul completarii chestionarului ar trebui sa-ti vina pe adresa de email introdusa de tine, in maxim cateva minute. Vor fi doua rapoarte pe numele tau: DISC si VALUES.

–        Pe o singura adresa de e-mail poti primi cele doua rapoarte o singura data!

Link-ul fiind gratuit, vei primi ulterior newsletter-uri. Am doua vesti bune aici:

1) poti oricand sa te dezabonezi si

2) site-ul, instrumentul si newsletter-ul apartin lui Tony Robbins, asa ca abonandu-te s-ar putea chiar sa constati ca ti-ai facut inca un bine, fara sa vrei.

Acum poti sa intri pe link-ul promis aici, Personal Strengths Profile, Discover What Drives You!

Am pastrat la urma ce e mai bun, pentru ca ai avut atata rabdare si curaj. 🙂

Dupa ce obtii cele doua rapoarte, te rog sa le citesti, iar daca vrei sa afli personal mai multe despre interpretarea lor pentru tine, te rog sa-mi dai de stire printr-un comentariu la acest topic. Indiferent de cat de multe/putine solicitari vor fi, va fi placerea mea sa discutam 15-20 minute la telefon despre cum le poti folosi tu personal ca sa-ti imbunatatesti viata.

Pentru asta, te rog sa-mi lasi in comentariul respectiv si sa faci o programare online pentru o discutie gratuita de 20 de minute (cauta pe site butonul “Program online”). In principiu, eu actualizez permanent urmatoarele 5-10 zile disponibile in calendarul meu online. si e-mail-ul tau, ca sa putem face o programare.

In plus, celor care vor trece si de acest pas telefonic le voi oferi gratuit o resursa surpriza, pe care eu am obtinut-o dupa multa vreme si multe cautari.

Astept cu mare interes impresiile tale.

Daca vrei sa afli mai multe despre profilele comportamentale si comunicationale ale oamenilor din jurul tau (de ex: ce anume ii motiveaza sau care sunt temerile principale ale celor cu care stai de vorba), exprima-ti dorinta printr-un comentariu aici si va fi foarte posibil sa scriu si continuarea acestui topic.

Pentru ca nu voi face niciun fel de reclama acestui topic, daca crezi ca ai si alti prieteni de pe platforma interesati de aceste instrumente, te rog anunta-i cum stii mai bine ca pot face aceeasi calatorie ca si tine, gratuit, in acelasi fel.

Iti multumesc pentru ca imi dai ocazia sa te servesc.

Cu stima, apreciere si recunostinta,

Adrian Iacob, AISucces.ro

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: