Cum sa obtii un sprijin financiar de 12.500 pentru un startup cu potential prin proiectul Antreprenor 2.0!

Abia am aflat si ma grabesc sa iti aduc la cunostinta despre un proiect prin care nu ai nimic de pierdut ci totul de castigat! Un proiect implementat de Fundatia Post-Privatizare si partenerii sai,  Antreprenor 2.0, ce presupune organizarea unor conferinte regionale in marile orase ale tarii, ajunge in luna aprilie la Iasi si la Timisoara, urmand ca in lunile mai si iunie acestea sa se desfasoare in Brasov, Craiova, Ploiesti si Constanta. Mai exact, programul calendaristic este urmatorul:

  •  9 aprilie- Iasi;
  • 24 aprilie- Timisoara;
  • 14 mai- Brasov;
  • 21 mai- Craiova;
  • 11 iunie- Ploiesti;
  • 21 iunie- Constanta.

Toti abonatii site-ului AISucces.ro se pot inscrie  GRATUIT  in programul Antreprenor 2.0, inscrierea realizandu-se aici.

Pe scurt, etapele pe care doritorii trebuie sa le parcurga sunt simple: trebuie sa-si inscrie ideea de afacere sau afacerea recent pornita in formularul de aplicare si sa participe la conferinta regionala; participantii isi vor putea valida ideea de afacere alaturi de Marius Ghenea, vor invata de la experti cum sa foloseasca instrumente online in dezvoltarea afacerii si vor afla povesti de succes ale antreprenorilor locali.

La finalul fiecarei conferinte, juriul format din antreprenori de renume va alege 50 de participanti care vor participa la workshop-uri  timp de doua weekend-uri consecutive, unde vor invata cum sa isi redacteze propriul business plan.

La finalul trainingului doar 20 de participanti cu cele mai bune idei vor trece in urmatoarea faza – sesiunea de mentorat one-to-one, unde timp de 3 saptamani, alaturi de consultantii implicati in program, vor fi ajutati sa-si demareze afacerile si sa isi construiasca o strategie de dezvoltare.

Afacerea demarata si strategia de dezvoltare finalizata vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanti si oameni de afaceri romani. Astfel, dupa analiza, 3 startup-uri vor fi alese sa primeasca sprijin financiar. Scenariul este acelasi pentru toate cele 8 orase (anterior au mai avut loc la Bucuresti si Cluj), astfel ca, la final, 24 de startup-uri vor primi premii in valoare totala de 300.000 de lei, cate 12.500 de lei fiecare .

Faptul ca la finalul acestui program vor exista 24 de idei care vor fi premiate sunt convins ca va declansa spiritul de competitie din fiecare aplicant, acesta dorindu-si sa performeze, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa duca la un concurs echilibrat, cu proiecte de foarte buna calitate care vor face ca deciziile mentorilor sa fie dificil de luat”, este de parere Péter Barta CEO FPP si mentor in cadrul Antreprenor 2.0.

Alaturi de Péter Barta si Marius Ghenea, mentori in cadrul Antreprenor 2.0 vor mai fi Corina Dragotescu – jurnalist, Razvan Crisan – Asociatia Oricum, Mircea Capatana – Smart Bill, Bogdan Tudor – Class IT, Andrei Marinescu – Appscend.

Toti abonatii site-ului AISucces.ro se pot inscrie  GRATUIT  in programul Antreprenor 2.0 aici,  „Antreprenor 2.0”, ID 49068, fiind un proiect cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in Oameni!”, si implementat de Fundatia Post-Privatizare in parteneriat cu Impact Net Business SRL, Inovativ Consult SRL, Underclick.ro SRL. 

Proiectul este destinat exclusiv cetatenilor romani, cu varsta minima de 18 ani; nu pot participa cei care au facut parte din grupul tinta al altor proiecte implementate de Fundatia Post-Privatizare, adica, « Promovarea antreprenoriatului in domeniul industriilor creative », ID 61490 sau « Investitori in oameni – parteneriat transnational pentru cresterea interesului angajatorilor in dezvoltarea resurselor umane si pentru cresterea responsabilitatii sociale a intreprinderilor », ID 62471.

Pentru detalii suplimentare puteti contacta:

Fundatia Post-Privatizare
Tel: 031.1000.719
Fax: 031.1000.720
www.postprivatizare.ro
Persoana de contact:
Madalina Marin

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: