Povestea pe care v-o propun spre inspiratie si motivatie pentru saptamana aceasta depaseste limitele a ceea ce cunoastem cu totii a fi dragoste parinteasca! Este unul dintre exemplele a ceea ce inseamna acceptarea realitatii si infruntarea acesteia.
De peste 35 de ani, Dick Hoyt isi poarta fiul, pe Rick, care nu poate merge si nici vorbi, in curse de maraton, triatlon sau Ironman, impreuna alergand, inotand sau pedaland cat sa inconjoare Pamantul pe la Ecuator.
Rick Hoyt s-a nascut în anul 1962 si din cauza unei deficiente de oxigenare a creierului a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala. Nu putea vorbi, nu se putea misca. Desi parintilor li s-a spus ca baiatul nu va putea avea vreodata o viata normala, ei au crezut contrariul. Treptat, Rick a invatat alfabetul si cuvintele de baza, a fost pus sa se joace – dintr-un scaun cu rotile – alaturi de copii de varsta sa.
In 1975, Rick a fost admis in sistemul public de invatamant. Cu doar un an inainte incepuse sa comunice prin intermediul unui computer special creat pentru el, care îi transpunea gandurile in cuvinte. La 31 de ani, Rick absolva Universitatea din Boston cu o specializare în Educatie Speciala.
Viata lui Rick si a tatalui sau avea sa se schimbe radical in primavara anului 1977, cand baiatul a dorit sa participe la o cursa de alergare în scopuri caritabile, pe distan?a de cinci mile. Dick, tatal, nu era deloc un atlet, dar a fost de acord sa alerge, impingandu-si baiatul aflat intr-un carucior. Au terminat aproape ultimii, dar au reusit sa treaca linia de sosire impreuna. In seara acelei zile, Rick avea sa ii spuna tatalui sau: “cand alerg, ma simt ca ?i cum nu as avea niciun handicap”.
Din acea zi avea sa se constituie Echipa Hoyt. Impreuna, tatal si fiul – tatal cu corpul si fiul cu inima – aveau sa termine peste 1000 de curse, dintre care 67 de maratoane (2h:40min., cel mai bun timp inregistrat), numeroase biatloane, triatloane (dintre care sase curse Ironman sau alergari pe distante mai mici). In 1992, tot impreuna, pe o bicicleta construita special, au facut un tur al Statelor Unite, parcurgand 3735 mile în 45 de zile.
In aprilie, Dick va avea 71 de ani, iar fiul sau 50! Tot impreuna vor lua startul la Boston Marathon, una dintre cele mai cunoscute curse de acest fel din lume, ocazie cu care organizatorii maratonului au decis sa onoreze prezenta celor doi si le va dedica o statuie de bronz, ce va fi situata in apropierea liniei de start, relateaza Running Magazine. “In ultimele trei decenii, doi participanti la cursa noastra au impresionat lumea. Familia Hoyt, Rick si Dick, tata si fiu impreuna au schimbat literalmente imaginea maratonului si au fost o sursa de inspiratie pentru toti atletii, fie ei cu dizabilitati sau nu”, se arata într-o scrisoare a organizatorilor maratonului de la Boston.
“Cînd alerg, ma simt ca si cum nu as avea nici un handicap” – Rick Hoyt
Daca ti-a placut, aceasta poveste extraordinara las-mi mai jos un comentariu, si daca crezi ca aceasta ar putea place si motiva si pe altii , rude sau prieteni, te rog sa-l faci cunoscut da-mi un LIKE si SHARE mai departe in modul in care-l consideri tu cel mai potrivit de cuviinta: pe Facebook, LinkedIn, Google+, Twitter, sau oriunde unde consideri TU ca este mai vizibil si poate fi vazut de cati mai multi posibili doritori!
O poveste mai detaliata puteti citi pe Gsp.ro, in limba romana si pe siteul Team Hoyt – Yes you can! in limba engleza unde puteti face si donatii daca simtiti nevoia.
Anastasia Soare, Regina Sprâncenelor: „Iubesc ceea ce fac!”
Discursul lui Mark Zuckerberg, fondator Facebook
100.000 de carti vandute in 24h!!!
Tony Robbins la Bucuresti printr-o lansare de carte si un workshop-preview UPW
Banii: Stapaneste jocul – Tony Robbins